Diesel-R

/El Projecte/

A través d'aquest projecte Griñó té com a objectiu, desenvolupar la primera aplicació demostrativa de la tecnologia de despolimerització catalítica per tractar les fraccions de residus no reciclables generats per una àrea urbana representativa. Això representa una solució eficient amb el medi ambient i d'alta capacitat (30.000 tones/any de residus no aprofitables).

El seu objectiu és oferir una eina tecnològica en el final del procés (tant ambiental com econòmica i que comporti un retorn a nivell social i l'acceptació de la població) per permetre el compliment de les directrius establertes per la Directiva 1999/ 31 CE del Consell , de 26 d'abril de 1999, en l'abocament de residus (DOCE nim . l 182 , del 16 de juliol de 1999).

A través d'aquesta proposta es pretén desenvolupar una planta de demostració que utilitza una tecnologia capaç de convertir les fraccions de residus orgànics no utilitzables (com Residus Sòlids Urbans) en dièsel sintètic perfectament intercanviable amb el dièsel convencional. La innovadora idea és produir un producte d'energia d'alt valor afegit (com dièsel), que li dóna al procés una gran viabilitat econòmica i d'alt valor ambiental (combustible alternatiu amb emissions considerades neutres).

Amb l'execució d'aquest projecte de demostració es persegueixen els següents objectius:
a) Una demostració a gran escala.
b) Capacitat de repetició.
c) Proporcionar una solució eficaç per diversificar la deposició en abocador.
d) Oferir una energia d'alta eficiència alternativa en la valoració (conversions al voltant del 50%).
e) La reutilització del combustible per alimentar la flota captiva responsable de la recollida de residus, posar fi al cicle dels residus.
f) Millorar la tecnologia actual i posicionar-se com el MTD en termes de tractament de les fraccions de residus no aprofitables.

/Resultats Esperats/

El principal resultat esperat és el desenvolupament d'una planta de tractament de residus de demostració que permeti a les administracions complir amb les directives europees en matèria de gestió de residus (Directiva 1999/31 CE i la Directiva 2006/12/CE) amb una capacitat anual de 30.000 tones de rebuig RSU.

Més enllà dels resultats previstos per a cadascuna de les accions, el resultat final del projecte s'estableix des del territori que es pren com a referència.

* Veure aquí quadres adjunts (pdf)

/Metodologia/

El projecte preveu:
- Les activitats de gestió, planificació i presentació d'informes a la CE.
- Supervisió tècnica independent i l'auditoria financera de les activitats.
- Disseny i desenvolupament d'activitats de la unitat despolimerització catalítica.
- Construcció i instal•lació d'activitats de la planta.
- Posada en marxa de les activitats de prova i d'ajust.
- Solucions tecnològiques aplicades a les activitats de seguiment i avaluació.
- Informació i activitats de divulgació.

/Socis/

Per implementar el projecte, ens recolzarem en proveïdors tecnològics alemanys, centres d'enginyeria i tecnologia espanyols, institucions i altres agents involucrats.

/Enllaços/

* Layman’s report (pdf)
* Programa LIFEUsamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si consiente su instalación pulse el botón acepto.
Puede ampliar la información en nuestra Política de cookies | Aviso legal | Acepto